úterý, listopadu 02, 1999

Pan David by se s Vami take rad podelil o sve zazitky ze Stareho Mesta a Postorne.


Zájezd Staré Město, Poštorná (29. 10 – 30. 10. 1999)
Na tento výlet jsme jeli s určitými rozpaky. Přece jenom jsme třikrát po sobě prohráli a to po docela dost ostudných výkonech a ani nasazení jednotlivých borců při hře na středečním tréninku nenasvědčovalo nějaký znatelný obrat k lepším zítřkům. Pan Kouba nakonec doma uhádal, že může s náma na hřišti pobýt (nebo pobít, či snad přímo poblít?!) aspoň v pátek ve Starém Městě. Díkybohu za to!!!

Nevím čím to je, ale Starák je pro nás, co se týče příjezdů na začátek utkání, zakletý. Tentokrát jsme na rozdíl od loňského roku, kdy jsme dorazili o hodinu později, vyjeli o hodinu dřív. Naštěstí jsme se, díky špionáži přímo v místě konání zápasu, o fatální chybě dozvěděli včas a mistr Fittipaldi mohl zvolnit tempo. Díky včasnému startu se také pan Lukáš, jedoucí sám v autě ze západočeské Sušice, mohl stavit před zápasem u Skýbů na kafe a palačinku s jahodama a se šlehačkou. Vzdejme tímto hold mobilním telefonům, (jejichž počet se v našem družstvu utěšeně rozrůstá) bez kterých bychom nemohli včasně a správně zareagovat na vzniklou situaci.
Nyní k vlastnímu zápasu. Klasická kolíbka a také klasická nepovedená koncovka setů, v našem provedení již poněkud tradiční. Hra se přelévala ze strany na stranu, chvilku vedli oni, chvilku my. Stav po dvou setech: 1:1. Po promarněné koncovce třetího setu (za stavu 24:23 pan Lukáš vypařil příjem!), jsme je po změně sestavy roznesli v housce (asi 25:14). Následoval tie-break, když použiju eufemismus, infarktový. Měl vyrovnaný průběh, ale před patnáctým bodem jsme měli navrch my. Promarnili jsme několik jasných matchballů: těžká nahrávka z pole na handu, sklepnutí do autu (pan Holous), lehký sice plachtivý míč asi šest metrů do autu sražen hlavohrudí nechytatelným způsobem (pan Peťák), lehký míč čapnutý v poli, byli jsme však v síti (pan Kouba), krásně zablokovaný míč čapnutý naprosto haluzácky kolenem (pan Číž ze Starého Města) a následně složený. Bylo to jako naprostá bezmoc dát závěrečný bod. Staráku se dokonce podařilo otočit výhodu na jejich stranu. Propadal jsem beznaději. Dlouho se nikomu nechtěla udělat chyba. Pan Kouba se s panem Holousem překonávali (ostatní samozřejmě také, ale oni dva to vzali do svých rukou). Nakonec se nám po velikém trápení podařilo otočit opět výhodu na naši stranu a za stavu 26:25 zablokovat soupeře (pan Béla). Slabší povahy musely být vyvedeny ze sálu a my propukli v obrovský jásot.
Musím ještě podotknout, že vynikající výkon podal také pan Béla, zvláště v jedné situaci. Máme servis a pan Vojta udílí pokyny: ty vyskočíš s nahravačem, já zablokuju střeďáka sám, ty vezmeš ulívku ze středu, ty čapneš diagonálu… Servis, náhra na střed, tudům, střeďák to má pod nohama. Skvělé. Podáváme znova. Všichni: “Bélo, co teď?”. “Teď nevím...To samý!”. Servis, náhra na střed, tudům, střeďák to má pod nohama. K tomu prostě není co dodat.
Večer se pak samozřejmě nesl v duchu oslav. Tragedií bylo, že jsme byli zase ubytováni mimo civilizaci, takže jenom pár skalních mohlo odjet za odreagováním do Hradiště. Na místní diskotéce byla k vidění dokonce dívčí skupina “HOLKI” (obdoba Luneticu), což byl pro všechny jistě nezapomenutelný zážitek.
Sobota nebyla tak veselá jako pátek. Bez pana Lukáše jsme drželi s Poštornou krok pouze první dva sety. První jsme vyhráli a koncovku druhého opět bezostyšně zahodili. Pak už jsme se nechytli, takže jsme jim darovali první vítězství v této sezóně. Opět se stáváme Jánošíky, tentokrát ale neporážíme ty nejlepší.
Závěr: “Nechci být jedovatý, ale na některých z vás je vidět nedostatek spánku!!!”
(DSK)

Žádné komentáře:

Okomentovat