sobota, října 30, 2021

Aktualita Lvi a Budějovice (22. - 23. 10. 2021)

MFF - LVI B 1:3 (-14,21,-16,-24)      

  V pátek 22. října jsme v našem pověstném Chrámu ticha, v Hostivaři, přivítali mladé volejbalové naděje ze Lvů Praha B. Začínající Matfyzácká sestava (spíše ve složení ajťáků, telocvikářů a gympláků z VŠE) vypadala následovně: Fiky (N), Adam Šejkr (Ú/MUKL), Adam Waber (S), Tomíno Dvořáček (S), Skříťa (B), Kubíno Drahokoupil (B), Váca (L). Do zápasu lépe nastoupili hostující Lvi a plni testosteronu nám první set dali se čtrnáctkou. Bohužel pro ně. Nevěděli, že byli lapeni taktikou spáleného pole. Usnuli na začátku druhého setu a nedokázali dohnat náš náskok, který jsme si vytvořili. V přestávce po 2. setu za křiku trenéra hostí a ostrých narážkách na kvalitu obsahu jejich dutiny lebeční proběhlo jejich zmrtvýchvstání a třetí set skončil obdobně prvnímu. Ve čtvrtém setu jsme na ukolébané Lvy opět naskočili podobně druhému a po celou dobu si drželi vedení, které jsme pak v koncovce se ctí předali soupeři. Dominantním rozdílem mezi týmy bylo vyhodnocování bodovek. Naše úspěšnost získání bodu po čaplém balónu by se dala přirovnat k úspěšnosti sázení na Dostihy.

MFF- EGE 3:1 (20,23,-19,22)      

          Další den v sobotu k nám na zápas přijelo EGE České Budějovice.Začali jsme v lehce upravený sestavě, ve které šel Mahaj na liberko a na druhou smeč šel Mateo Drahokoupil místo Tomína Dvořáčka. Tento zápas nám celkem zachutnal. Po životním rozsmečování většiny z nás jsme na ně nalétli a prvním setem projely jako saně hovnem. V druhém setu jsme za vyrovnaných výkonech byli důraznější v koncovce a vzali si tak set nejtěsnějším možným rozdílem. Ve třetím setu nastal náš mírný kolaps a my jej prohráli s devetenáctkou. Naštěstí takto prohraný set na náš výkon měl pozitivní vliv. Zapůsobil jako studená sprcha pro milovníky otužování a nabiohackoval nás do koncovky čtvrtého setu, který jsme celou dobu prohrávali. Kde jsme po několika obranách za sebou set otočili a zápas vyhráli. A PRVNÍ BODY JSOU NA SVĚTĚ!

        Tento víkend nás čeká dvojzápas s Dobřichovicemi. Nejdříve v pátek u nich a v sobotu v 18:00 u nás v Hostivaři. Přijďte podpořit hromové ticho, které Dobřiškám u nás už nějakou tu sezónu moc nechutná. Děkujeme. 

 Ze zpravodajského žurnálu MFF Praha, 

Adam Waber

Žádné komentáře:

Okomentovat