pondělí, prosince 17, 2018

Prvních letošních 6 bodů z venku

Když při střižbě o report z víkendu dvakrát prohrajete s kamenem a dostanete se do úzkého finále, je čas na změnu, avšak kdybych byl silný a vydržel věrný mému kameni nedostal bych se do fáze, kdy jsem prohrál s obyčejným papírem nejen ve střižbě, ale také později při psaní toho reportu. Pokud si dobře vzpomínám, tomuto okamžiku se mi podařilo minulou sezónu zcela vyhnout, proto asi karma chtěla, abych si trochu zavzpomínal a nevypadl z kondice při psaní článků.

Měl jsem ale úžasně štěstí, že Vám mohu povyprávět o velmi úspěšném víkendu a brát tuhle roli pozitivně. Minulý víkend jsme hráli „venkovní“ zápasy, kdy v pátek nás čekal celek Lvů Praha na Lužinách a v sobotu boj s předposledním týmem tabulky Nymburkem. Naše druhá pozice v tabulce před víkendem nebyla pro nás uspokojivá. Chtěli jsme se zpátky dostat na vrchol, kde pro letošní rok má MFF ustláno. 

Ještě ve čtvrtek na tréninku jsem si natáhl „ohybač kyčle“, když se to dozvěděli kluci sklidil jsem výsměch hned v kabině před zápasem. Měl jsem aspoň skvělou pozici sledovat zápas ze čtvéra, z rohu hřiště.

VK Lvi Praha B x VŠSK MFF UK Praha 0:3 (-21, -24, -20)

První set byl velmi svižný, kdy domácí družstvo Lvi měli nejspíše za pokyn se pořádně opřít do servisu, aby nám ztížili útok, což se jim příliš nepovedlo a více než 50 % jejich servisů skončilo v síti nebo v zámezí. Jak je ale známo my dokážeme hrát vyrovnaný zápas s každým soupeřem, proto i my si nemohli odpustit zkažené plachty do horní pásky.

Druhý set začal tím, že při kontrole postavení se zjistilo, že Kulich není vůbec na hřišti ba ani nikde na palubovce, proto povolaný Kubíno naklusal a střídal za Kulicha, který jak jsme o pár minut později zjistili měl meeting vedle na WC. Přišel s tím, že „…ty párky v rohlíku v Jihlavě mi moc nesedli.“ Po debatě ve čtverečku jsme usoudili, že naše hra vypadá přesně jako profesorský volejbal. Ale i na druhý set v koncovce to stačilo.

Ve třetím setu se podepsalo znovu naše hostující duo Mikulenka a Baláž, kdy Miky podává svůj brutální rotoflex a po špatné přihrávce si Radko Baláž najde svůj cíl z výběru mladých Lvů, který setře blokem jak exkrement z podrážky. Tento moment byl k vidění asi 4x za set. To také potvrdilo poměrně lehké vítezství 3:0.

Chtěl bych ještě zdůraznit, že Kulichův servis drtil ruce domácího celku na přihrávce a jeho procentuální chybovost na zápas velice klesla. Pozápasová debata v hospodě na Hůrce přinesla neočekávanou skvělou zprávu z Brna, kdy Beskydy podlehli domácímu celku Brna a tím jsme se už v pátek posunuli do vedoucí pozice tabulky. Při příchodu Kapitána Morgena do hospody jsem věděl, že je dobré zavčas odejít.

Volleyball Nymburk x VŠSK MFF UK Praha 1:3 (-19, 18, -21, -22)


Do Nymburka jsme se dostali pouze pár auty a jedinci, kteří si zavčas nenahlásili místo v autě museli vlakem. Všichni zde byli včas a plán byl jasný – zůstat na první příčce tabulky.
Zápas začal trochu v jiném složení než ten páteční, a to z důvodu, že naše příbramská posila nedorazila, protože hrála zbytečně vyhrocené zápasy s bezvýznamnou Plzní. Na bloku tedy Kulich s Kubínem, na účku Ráca a na liberu jsem dostal šanci já.

První set vypadal poměrně neškodně, kdy jsme odpřihrávali, odnahrávali a odsmečovali vše co přišlo pod ruku, když už to náhodou přešlo přes, tak jsme si to bez problémů zvedli.

To však nemůžeme říct o druhém setu, kdy vedení 7:1 pro Nymburk nebylo tak příznivé z našeho pohledu. Nedařilo se na přihrávce plachty ani na útoku po kůlech. Bod se s bodem sešel a ztráta se nám ani do půlky setu nedařila, proto Bóra vytáhl střídání a vystřídal pár najetých borců z lavičky, což také nestačilo na vítězství v tomto setu. Jediný Parky jel jak mašina, co mi nahraješ to složím.

Ve třetím setu dostala dřívější sestava druhou šanci a hned toho využila. Zlepšila se přihrávka a Kulich si zablokoval pár míčů, kdy smečaři si nevybrali otočku přes Heřmiho nebo Óňu ale přímý směr doprostřed válu, kde byl Kulich dobře připravený. Ze třetího setu si pamatuji moment, kdy jsem čapal diagonálu na jedny ruce a míč se po úderu nečekaně zvednul. Instinktivní reflex zavři oči, otoč hlavu a zakloň se stačil k tomu, abych míč vybral téměř za jedna na nahrávače.

Čtvrtý set byl velice vyrovnaný, avšak pumelice z Kulichovo bloku (100 sem a 200 zpátky) na konci setu byly už pro Nymburk moc a koncovka tedy naše. Ačkoliv motivaci na vítězství Nymburk měl po pátečním vyhraném zápasu nad Dobřichovicemi 3:2, ani na záchytný jeden bod to s Matiky nestačilo.

Další skvělá zpráva po zápase, kdy Beskydy prohráli další zápas, tentokrát však ve Velkém Meziříčí. První plný počet bodů z venkovních zápasů je tedy za námi a tento víkend se těšíme na další zápas o první místo v tabulce s Bučovicemi, které přivítáme v pátek u nás na palubovce od 19:00. V sobotu pak Staré Město od 17:00, s kterým si musíme spravit pověst po poslední porážce.

Ještě děkuji za přízeň fanoušků, kteří za námi jezdí i na venkovní zápasy a děkujeme za podporu. Takže čau v pátek na Hostivaři!

#BrutálníStehno#Dejtenámsoupeře

Tomíno

Žádné komentáře:

Okomentovat