úterý, února 07, 2017

Beskydy v Chrámu Ticha a Tesla v Chrámu Tmy


Do konce sezóny chybí poslední 4 kola a tabulka je stále velmi vyrovnaná, pouze 2 týmy mají jistý play-off (Beskydy a Turnov) a mezi 3. a 12. příčkou v tabulce je asi 10 bodů. My jsme se nacházeli na děleném 5.-7. místě a potřebovali jsme 3 body na jistotu playoff, o několik víc bodů abychom začínali play-off doma.

Tak jsme se v pátek třináctého k jednomu z posledních čtyř zápasů v základní části soutěže s vedoucím tabulky, moravským týmem z Frýdku Místku.

MFF Praha - Beskydy 0:3 (-23,-15,-23)

Když jsme hráli s nimi poprvé, i přes naši prohru, hráli jsme vyrovnaný volejbal, ve kterém jsme pocítili křivdu rozhodčích v koncovkách, takže jsme měli co vracet.

Hosté od minule posílili o nějakého polského smečaře a do zápasu vstoupili překvapivě dobře. I přes výhodou domácího prostředí nám od začátku odcházel příjem a Beskydům překvapivě vycházel servis.

I přesto jsme vstoupili do koncovky s vedením 23:20. Bohužel jsme stejně jako v celém setu si nechali dát několik es, nic moc nevyšlo a soupeř využil našeho zaváhání a vyhrává první set 25:23.

V druhém setu jsme se asi pořád otřepávali z prohrané koncovky a bohužel jsem prohráli s pouhýmy 15. body.

Na třetí set jsme si řekli že potřebujeme hrát svou hru, což se najednou začlo vést. Tomík na liberu chytl několik těžkých balónů a vypadalo to, že bychom mohli pozlobit. Bohužel se nám povedlo udělat několik tragických chyb v koncovce. Zápas jsme si prohráli vlastními chybami a hon za třemi body se musí prodloužit na sobotu.

MFF Praha - Tesla 3:2 (14,19,-20,-23,12)

V sobotu jsme se sešli proti druhému nováčkovi soutěže - brněnské Tesly. Na soupeři bylo od začátku vidět, že byl přes noc někde v Praze za kulturou.  My vyhráváme jasně 2 sety, vosič na účku si začal zvykat na Průchyčovu střelu do handy a Kulich nepodbíhá v zápase rychlíky a úspěšně skládá jeden za druhým.

Bohužel se něco v třetím setu pokazilo a soupeř se dostal o několik bodů navrch. To jsme bohužel nezvládli a nedokázali brňáky zastavit v dalším setu. Chtěli jsme si jít za tříbodovým vítězstvím, ale soupeř se ve čtvrtém setu bránil a my měli opět v koncovce smůlu na chyby a o vítězovi musel rozhodovat pátý zkrácený set.

V tom jsme se díky vosičově lajnám dostali celkem brzo do vedení a i přes několik zkazených servisů vyhráli cenné 2 body.






Žádné komentáře:

Okomentovat