úterý, února 25, 2014

Krůček od finále


Už jsem si říkal, že to letos budu mít bez aktuality, ale radoval jsem se předčasně. Na druhou stranu je to velká čest pochlubit se na stránkách matik se svými zážitky. Zvlášť, když máte tak dobrou paměť jako Váca a pamatujete si každičký okamžik ze zápasu. Nejprve, ale musíte vyhrát v nelítostném souboji střižby, která je kolikrát emocionálnější než samotný zápas. Uvidíme, co jsem si zapamatoval já.

MFF Praha – Dobřichovice 3:0 (21, 16, 18)
Pátek 21. února 2014, čas 17:44. Lokalizace autobusová zastávka Gercenova. S Parkym vystupuji z autobusu číslo 125 a v poklidném tempu vyrážíme na halu. Za mírného mrholení a přijatelné teplotě 7°C dorážíme do šatny ve velkém předstihu, a tedy v 17:48. Pro někoho normálka, pro nás o 13 minut dříve než obvykle. Bez jakéhokoliv spěchu se pomalu, ale všichni scházíme na poradě. Ani výjimkou nebylo, že Kulich psal Standovi SMSku, že se nachází nedaleko, přesněji na Dejvické a bude mít tak krapet zpoždění. Tím vlastně Standa oznámil, že nám nemá co víc říct, protože veškeré důležité pokyny byli pro toho jediného z nás, který byl úplně na opačném konci Prahy. Šli jsme tak připravit hřiště a zakempit do hrušky basketbalového hřiště.
Zápas pro nás vůbec nezačal dobře, neboť jsme v úvodu prohrávali 3:0. Postupem času, po prvním oddechovém čase, jsme ovládli hru a dokonce zápasu se hrálo celkem v poklidu. Dařilo se, čapali jsme, ale ani Dobi nehráli nejhůř, jen jsme jejich těžké míče pochytali a bodovky poskládali. Jejich servisy jsme přihrávali do čtverečku přesně podle učebnice, a z toho to Průche rozhazoval jedna báseň. Dobi byli nejspíš zaskočeny absencí Koubeho a nemohli se za celý zápas domluvit na koho podávat a koho blokovat. Závěrem, i s Parkyho opakovatelnou vtipnou vsuvkou s prsty přes síť, tři nulka pro nás a ti co… ti čuměli!!

MFF Praha – Dobřichovice 3:2 (-25, 19, -22, 17, 15)
Po krásném pátečním převálcování Dobi jsme se opět sešli v sobotním utkání na Hostivaři, abychom i dnes urvaly druhý bod v semifinálovém klání. Při postupném docházení na válečnou poradu, nedorazil včas akorát Ráca s Parkym , a to měl Standa pro Parkyho přichystanou řeč a tabuli s uměleckým nákres, jak se v jednoduchosti odbíjí míč prsty přes síť. Parkyho absence nakonec nevadila v pokračování poradě, protože byl přítomen a včas převlečen Kulíšek a na poradě se tak mohla rozvinout debata, jak jsme sice hráli předchozí zápas dobře, ale že to za žádnou cenu nesmíme podcenit. Musíme na ně vlítnout v ještě větší dravosti, protože budou jak vyměněný a zadarmo nám to nedarují.
Začátek byl dosti emotivní a dosti důležitý. Za stavu 6:3 pro nás vytasil hlavní rozhodčí 2 červené karty pro Dobi, za nepřijatelné povykování a nadávání na spodního rozhodčího. Celou situaci totiž zapříčinily chybné rozhodnutí rozhodčích, s kterými byli nespokojeni jen Dobřichovičtí. Vácovo mini teče do úplně jasného autu, se totiž ani malinko nerozléhaly po celé hale a už vůbec nezměnily směr. Následný povyk kvůli dobrému míči, půl metru ve hřišti, se Dobi snažilo vyhádat aut a pro některé hráče Dobřichovic, přesný počet dva, to bylo až příliš a vyhádali si tak dvě červené karty a my se vyhoupli do stavu 8:3. Ale ani tato pomůcka nám med nepřinesla a spíše naopak, protože se do nás soupeř od té doby pěkně zakousl a nepustil. Se špetkou štěstí v závěru setu si Dobřichovice zajistili první set a se sklopenými hlavy jsme odkráčeli na druhou stranu. Na soupeře jsme však vlítli s velkým odhodláním vybojovat si další set a povedlo se. V závěru setu si akorát ještě Průche vykoledoval žlutou kartu za slušně nasypanou zalévku. Ve třetím setu obohatil kasičku žlutou kartou i Váca, za lenošení na lavičce. Jinak soupeř přestal dělat chyby, zlepšil servis a vybojoval si druhý set. Ve čtvrtém setu jsme však sebrali všechny síly a bojovností jsme to dovedli do tajbrejku, který od začátku do konce byl vyrovnaný a nikdo neměl navrch. Za stavu 13:12 se mi dokonce povedl servis malíčkem, který dopadl přesně na pásku a bejt lepšího odskoku, mohl jsem být slavný. Takhle to skončilo jen Kurvadrátovi na hlavě a uhráli z toho bod. Nakonec nám vítězství vybojoval Kulich, kdy vystavil Perunovi neskutečnou deku a vrátil mu to tak i s úroky za vyražení malíčku, kdysi na tréninku.

Závěrem
Hostivařská aréna praskala ve všech a atmosféra, kterou diváci vytvořili, byla parádní. Všem tak děkujeme za podporu.
Rohlík  

Žádné komentáře:

Okomentovat