pátek, ledna 17, 2014

19. a 20. Povánoční kolo

Po Vánocích a Novém roku jsme se (někteří) sešli již ve čtvrtek 2. ledna a výjimečně i v pátek. A to překvapivě ne k nějaké pitce, ale k poctivému tréninku. Čtvrteční trénink vedl Koube. Snažil se krotit, ale i tak jsme skoro všichni druhý den moc dobře cítili celé tělo. Ale všichni jsme se chtěli co nejdříve zbavit připomínek kaprů, salátů a cukroví v podobě přebytečných kil a proto nikdo nereptal a dle svých možností makal.
Kulich prošel intoxikační kůrou v zemích bývalého sovětského svazu. Absolvovali jsme přípravný zápas proti Béčku. A to vítězný (3:1). I přes nahecování v podobě sázky o placení hospody byla ale úroveň velmi špatná.

MFF Praha vs. Slavia HK 3:0 (24, 23, 20)
Tři zero, Ti čuměli! A co teprve rozhodčí!
   Hradec se snaží i letos proniknout do play off. Proto se dal očekávat bojovný a kvalitní výkon. Na předzápasové poradě na nás proto Standa vytáhl magnetky! I to dokreslilo závažnost situace. Určil přesné pokyny, jak stavět obranu na jednotlivé hráče. Nemusím ani dodávat, že v zápase se vše hrálo přesně naopak.
   Vývoj ve všech setech byl stejný. Před dosažením 20. Bodu jsme lehce vedli (cca 4-5 bodů), nechali se do koncovky dotáhnout a potom zařízli. Trápili jsme se především na útoku. Jediné, co nám zajistilo výhru, byl na nás velmi dobrý servis a mizerný soupeř, který se asi musel porazit sám. Jinak si to nedokážu vysvětlit.
   Kulichův příspěvek:
-          Změna stran už na začátku, záludný to tah soupeře
-          Stav 18:17 červená karta pro hradeckého nahrávače, odskočili jsme na 21:17, ovšem série chyb stav 21:21 – Kulich první útok a blok stav 23:21 ovšem opět řada chyb stav 24:24 nakonec výhra
-          Druhý set kulich na podání – headshot spodního rozhodčího
-          Vyrovnaná koncovka setu – Kulich 2 esa :D
-          Třetí set pohoda jazz Káda na bloku asi 4x (Průcheho servis)
Jdu vám takhle na servis
Najednou mi někdo podá balón
Tak jsem si ho nadhodil a ránu jsem mu dal…

MMF Praha vs. Svině z Nymburka 3:1 (12, 18, -21, 21) 

Sviňákům se moc nedařilo. A protože jsme dokázali udržet náš servisový standard, ke kterému přispěl kromě Kulicha také Parky a Průche, poměrně v poklidu jsme soupeře opět přesvědčili, aby prohrál. Jinak byl zápas zajímavý především soupeřovou impotencí na útoku a naším blokařským apetitem, s tím souvisejícím.

Závěrem:
Hradec se do play off zřejmě nedostane, protože Kladno vyhrálo oba zápasy a Hradci tak poodskočilo před posledním kolem na 5 bodů (stejně jako Brno). My ale doufáme, že se hradečtí ještě pochlapí a v posledním zápase oberou ČZU B o body, aby tabulka byla zajímavější (především pro nás).

Štěpán "Šándor" Šandera

Žádné komentáře:

Okomentovat