pondělí, března 04, 2013

Konec sezóny


Je pátek 8.2 ráno. Ještě celý týden do konce zkouškového a já už teď vím, že mám hotovo. Zvoní budík, ale v úplném poklidu zaklapávám a spím dál. Řekl bych, že mě z postele dostaly sluneční paprsky, které mi obvykle svítí po ránu do očí, ale vzhledem k tomu, že můj fajnový spolubydlící, který bez problému prospí celý den, zatahuje okna závěsy, že i v odpoledních hodinách nelze poznat jestli je den či noc, tak mě z postele dostala chuť na míchaná vajíčka.
Vstávám a pod vlažnou vodou se probouzím ve sprše. Po ranní očistě a příjemné snídaní se vydávám do školy dořešit poslední záležitosti na studijním oddělení. Po návratu na kolej ze školy s ničím nespěchám. Pouštím si zábavný pořad Partička, připravuji oběd a přemýšlím, co budu dělat po zbytek odpoledne. Po dlouhých úvahách se rozhoduji pro nic nedělání mimo jediné činnosti, a to zabalit si věci na zápas.
VK Kladno – VŠSK MFF Praha 3:0 (17,18,11)
Vyrážíme v obvyklé sestavě, bez zraněného Kády. Do Kladna jedeme z menší hořkosti z minulého víkendu, kdy nám Kladeňáci sebrali jedno vítězství z domácího prostředí. Měli jsme za úkol tedy minimálně jednou vyhrát na hřišti soupeře. Po válečné poradě, kde jsme si neřekli nic nového, když už jsme s Kladnem hráli poslední tři zápasy, jsme se vydali do haly na naši již tradiční rozcvičku. Trochu nám v té naší rozcvičce zacláněly podavači, takže si někteří netroufali vybít veškerou svoji zuřivost kopáním míče na bránu a jen odvážlivý tak posílali technické střely skrze podavače do branky nebo mimo ní. Těsně před koncem protažení respektive trkáním na koš za námi přišel místní fanoušek a v ruce držel pořádnou sklenici plnou utopenců. Oznámil nám, že jako motivaci si pro vítěze připravil utopence, co držel v ruce. Po rozhýbání kladiv na síti a na servisu, jsme nastoupili v sestavě Parky, Koube na smeči, Zdenda, Malináč na bloku, Kulich s Rohlíkem na kříž a Štěpán na liberu. V prvních výměnách mělo Kladno lehce navrch, hlavně kvůli hře v poli, kdy jsme nebyli schopný chytnout ani míč letící půl hodiny. Navíc se nám v půlce setu zranil Lukáš, kdy se snažil za každou cenu zablokovat Hykše a špatně to pro něj dopadlo. Naštípnutý malíček znamenal pro Standu vymyslet náhradní strategii pro případ, kdyby to Lukáš opravdu nemohl dohrát a taky k tomu dospělo, ale ne hned. Ze začátku byl Lukáš střídán ze zadních pozic, pak úplně. Dovršení prvního setu nastalo, když nás Hykš dostřílel na servisu a my už nebyli schopný vzdorovat. Ve druhém setu to šel Lukáš ještě zkusit, ale nakonec přenechal místo Rácovi, který nebyl vůbec špatný na útoku, ale bohužel na příjmu jsme oslabili zvlášť, když se snažil Štěpán vypomáhat Rácovi a Párkymu  tak zůstala polovina hřiště. Kladno nás díku dobrému servisu donutilo přihrávat ve čtyřech, ale na Hykšův servis jsme přesto byli krátký. Když už jsme měli přihráno na síť tak to většinou bylo tak rychlý, že to Rohlík nezvládal ze zadní pozice dobíhat a končilo to přímým bodem pro soupeře. Příjmy a náhry byli teda dost nepřesný a jediný co nás aspoň trochu drželo se soupeřem, byl útok, ale to je pro výhru dost málo. Prohráváme i v druhém setu. Ve třetím a posledním setu toho večera už jsme nebyli vůbec schopný ani předvést, že si zasloužíme hrát play off, když jsme jen marně hledali recept na Kladenský servis, především Hykšův. Rozstříleli nás takovým způsobem, že jsme byli během pár minut hotový. Pravdou je, že ztrátou Lukáše jsme byli poznamenaní a soupeř té to šance využil a převálcoval nás se vší parádou.

VK Kladno – VŠSK MFF Praha 3:1 (16,-19,19,19)
Druhý den v sobotu, po načerpání sil z dejvické hospůdky jsme jeli na Kladno uhájit svou čest Matik a ukázat jim, že ještě nejsme odepsaní. Tentokrát s Kádou zůstal v Praze i Lukáš, takže jsme na Kladno pokračovali bez dvou velkých opor Matik. Do rozcvičky jsme dali víc než obvykle, takže jsme naší oblíbenou košandu zkrátili a déle se věnovali činnosti ve dvojici. Do základní sestavy tentokrát Standa poslal své svěřence ve složení Parky, Štěpán na smeči, Zdenda, Malináč na bloku, Kulich s Rohlíkem na kříž a Váca na libero. V prvním setu jsme měli trochu větší problém se srovnat na příjmu, kde se Váca po delší pauze se zraněním srovnával se svojí příjímací platformou a občas se se Štěpánem nemohli domluvit, kdo si to vezme. Kulich a oba střeďáci, Zdenda s Malináčem, byli velkou oporou na útoku v prvním setu, ale bohužel víc se nám předvést nepovedlo, tak prohráváme s docela velkým rozdílem. Ve druhém setu otáčíme bez problému, zlepšujeme příjem a roli, když nevíš co s tím, dej to na Koubeho a ten to složí, přebírá Kulich a skládá jak z předních, tak ze zadních pozic bez sebemenších potíží. S velkou bojovností a chutí zvrátit stav série zaskakujeme Kladno a vyhráváme první set na palubovce Kladna. Ve třetím setu máme opět menší problém na příjmu. Přesto s Kladnem držíme krok díky dobrému útoku a pozornosti v poli. Ke konci setu však přijde pár přímých bodů a ztrácíme třetí set. Kladno se ujímá vedení 2:1 na sety. Ve čtvrtém setu už nám přestál sloužit již tak dobrý útok a nejvíce poznamenaný je Kulich, který je střídán za Rácu. Dojde i na Zdendu s Malináčem, které si začali hlídat pravidelným dvojblokem a Rohlík jim to přesto cpal do té neprůstřelné zdi a nic nevymyslel. Parky jako poslední přešivší dával ještě naději, když to z výšky ometal o bloky do autu, ale to nestačilo. Kladno si udělalo dostatečný náskok a nakonec si ho uhlídalo i přesto, že jim v závěru setu škodil na servisu Štěpán. Čtyřikrát po sobě nemohli otočit, tak si vzali timeout a Štěpán nakonec zkazil, čímž se z hrdiny stal psanec a Kladno si tak dokráčelo k zaslouženému postupu.

Rohlík

Žádné komentáře:

Okomentovat