středa, března 02, 2011

Výmluvy … výmluvy … výmluvy

To jediné, co ode mě pořád jen slyšíte.
Semifinále je za dveřmi a skromné návštěvy tělocvičny v pozdních večerních hodinách jsou nesmírně těžké, avšak s ubývajícími dny nás postupně přibývá a přibývá, takže ve čtvrtek jsme si mohli normálně zahrát 6 na 5. Po krátkém brífinku nás Coach propustil domů a v pátek jsme vyrazili směr slunný, teplý jih. Tři posádky, dvě včas, jedna pozdě ovšem zaručeně nejrychleji.

EGE - MFF Praha 3:1 (-16,15,15,17)

Sedm statečných a čtyři v záloze, tak vypadala naše nominace (Holous, Lukáš Kouba, Káda, Kulich, Vóďa, Zdenán, Štěpka a na lavičce Rohlík, Edgar Davids, Malináč, Máca). Nástup famózní, účinným servisem jsme zatlačili EGE do úzkých. Plus mírné podcenění soupeře znamenalo rychlý set pro MFF. Za zmínku stojí Kulichovo trestuhodné neproměnění nouzové náhry od Lukáše až pod strop (nepodskočeno, zalito do spodní pásky), výkon týmu to neovlivnilo, a Voďa řádil jak na smeči tak na servisu, Zdenán s Kádou 100% bombou na zem.
Druhý set EGE připravilo jednoduchou taktiku, „znechutíme hru Lukášovi, a plachtou jdeme po předním smečaři“ a tak se stalo. Než jsme se vystřídali všichni na servisu stav byl 9:16. Zatopili jak Voďovi tak Lukašovi, kterého navíc pečlivě nadráželi na bloku. Holous byl vystřídán Rohlíkem, ale zvrátit set se nepodařilo.
Třetí set byl zlomový, EGE tvrdilo hru stejnou taktikou a Lukáš už to nevydržel a bouchly mu saze. Chladil si žáhu na Holousovi, ale marně, zakopaný pes byl jinde a tak přišel flegmatický rutinér Máca. A za chvíli i Rohlík. Stejná písnička, stejný konec, naštěstí Máca trefil aspoň jednou hřiště.
Čtvrtý set jsme začali bojovněji a dokonce jsme 10:9 vedli , ale opět přišla série chyb na příjmu a za stavu 15:17 Kulichova minela, kdy na prázdnou to prásknul do ostrého diagonálního velkého autu. Tento důležitý bod tak zlomil naši bojovnost a bylo hotovo.
Sehráli jsme divácky atraktivní utkání pro diváky, kterých se sešlo opravdu dost, když už jsme přijmuli. Tahouni byli hlavně blokaři Zdenán s Kádou (blok, útok středem, servis), Voďa a Kulich (útok a servis), na přihrávce se vydusil Lukáš, ovšem ten táhl až večer. Po zápase nás čekalo ovocné osvěžení, rychlá sprcha a cesta naslepo do ubytovny, kterou jsme našli hned.
Pan Kuláš
Delší dohadování ohledně spolubydlících na pokoji, zvedlo naši chuť na večeři. Rozhodli jsme se pro tradiční hospůdku U černého koníčka, servírující tradiční česká jídla a tradičním způsobem. Byli jsme mile překvapeni, když se dostavilo i místní ochotnické divadlo Pod Parou, které nás přivítalo, jak jinak než tradiční jihočeskou rvačkou, aby nám zkrátili čekání na jídlo. Schwarzenberský kníže (jídlo) a kníže Lobkowicz byli našimi hostiteli po celý večer. Jen frustrovaný Lukáš si počkal s řízkem na rameni na hovězí gulášek s pěti. Ochotnické divadlo rozehnal střízlivět místní signálka (přejato z originálního významu - jednoduché upozorňovací zařízení na udici) a tak jsme se museli postarat o zábavu sami, první o slovo se přihlásil dosud neznámý „pan Kuláš “, který nám ukázal jak netradičně bez příboru a jen s papírovými ubrousky se dá jíst z klína tradiční pokrm s 5ti. Historky toho večera poté dostaly glanc U Jima a cestou tam i zpátky, kdy, jak se říká:“ lehce nabyl, lehce rozbil“, nebo „chodit po tenkém ledě se nevyplácí“ dostálo pravdivosti. Suma sumárum výlet do jihočeské metropole se vydařil.

EGE - MFF Praha 3:1 (-23,13,19,20)

V Neděle ráno jsem přisel na pokoj až v půl páté,  na cestě jsem ještě viděl poslední pár spoluhráčů, jak se pomalu přemisťovali na ubytovnu, hlasitě jsem jim připomněl, že mají být ticho, protože studenti potřebují klid na odpočinek, ovšem jde těžko mluvit, když si člověk čistí zuby a tak drahocenný Listerin plesknul o chodník.
Sraz v 16:zero na sádkách, všichni s novým elánem a obličejem byli připraveni k druhému semifinálovému utkání. Posilněni procházkou po okolí, nutriční injekcí buchtorohlíčků paní Voďové. Na utkání nedojel jen Lukáš, asi se zdržel u babičky a tak jsme oslovili místního oblíbence pana Kuláše, ať si jde pinknout s námi. Nedělal caviky, protože věděl, že má zelenou (ještě v krvi). Vzal si dres 3 a šel se rozcvičovat. Bylo vidět, že dnes nezná bolest.
Úvodní sestava byla – Holous, pan Kuláš, Káda, Kulich, Voďa, Zdenán – lib. Štepka. První set jsme začali s perfektním příjmem a tak Hola rozhazoval nahrávky a my udávali tempo, sice jen o bod nad soupeřem až  do koncovky, ale tam si převzal velitelská buben Zdenán (24:23) a servisem, kdy všem, kromě něj, ztuhli půlky, o síť na vybíhajícího nahravače (střídající eso Dvořák) znemožnil rozehru a tak si Emmer poslal míč o kompaktní trojblok pod nohy. 25:23.
Druhý set nám zvadl úsměv, hlavně smečařům na příjmu. Perfektním servisem na hranici rizika si udělali šňůru, kterou pohlídali až do koncovky. Vystřídal i pan Kuláš, který se zahříval a rozehrával k útočné etudě, za Mácu. Do hry se zapojila celá lavička ve snaze rozkouskovat hru. Nic nepomohlo. Housku tu už jsem dlouho neviděl u MFF.
Třetí set byl zlomový v tom, že se začala hrát hra – kdo z koho. EGE hrálo přes účko Píďu, a my jsme hráli přes pana Kuláše, který hrál jak smyslů zbavený. Na obraně na síti dokonce vycházeli na sebe a za stavu 17:19 bylo po bojovnosti, kdy na jedny ruce si to Kuláš poslal pod nohy. A Píďa hecoval publikum a sypal. Z následného servisu opět navýšil bodový rozdíl a po dvou otočkách set skončil 19:25.
Do čtvrtého setu nám Coach naordinoval jasnou taktiku, znepříjemnit soupeřům plachtěným servisem přihrávku a tvrdého skákaného servisu zůstanou jen smečaři. Stav 6:8 byl pořád pro nás přijatelné, i když servis EGE nám dělal postupně problémy. Hrála se jednoduše jen hlavním kůlem, hru středem soupeř eliminoval důrazným servisem. 12:16. a vývoj utkání nenapovídal převratu. Nakonec to dopadlo s dvacítkou. Soupeř nás předčil na servisem a obranou na síti i v poli. Na útoku těžko soudit, protože hrál jen jeden hráč kterého jsme nebyli schopni eliminovat.
Sprcha, střižba, cesta v 5ti do Prahy, pátrání v pamětech a bezpředmětná hádka, kde někdo sejmul něčí sestru. Rohlíkovo prohra, ale vlastně výhra, protože ve studentAgency měl místo, teplý nápoj a film na dvouhodinovou cestu do Prahy.
Druhá porážka v semifinále za námi, ale některé rozehry a pasáže naznačovali na bojovnost týmu MFF a budoucí těžké utkání v Praze, které se bude konat tento pátek v GUESTBOIL ARÉNĚ v 19:00.
Přijdťe se podívat na napínavé volejbalové utkání a zafandit týmu MFF.

Kulich  

5 komentářů:

  1. Medvide to jsi to nemohl aspon trosku upravit. ja jsem ti to poslal v takove hezke forme, odstavce, radkovani mezery ... a ted je vypada jako blufff.

    OdpovědětVymazat
  2. www.Kulich.bomber.cz2. března 2011 v 17:01

    ja tam budu !!!!

    OdpovědětVymazat
  3. sorry nejsem editor. Zvládnu pouze ctrl+c a ctrl+v

    OdpovědětVymazat
  4. www.Kulich.prda po lajne.cz2. března 2011 v 18:08

    jo uz je to lepsi, jeste bych dal entery za nazvy zapasu at je tam viditelna mezera.
    ale uz to staci.

    OdpovědětVymazat