čtvrtek, prosince 17, 2009

Předvánoční nadílka (Prosek a Dobi)

MFF-Prosek 3:0 (24,17,17)

Poslední předvánoční hrací víkend přinesl do Hostivaře zajímavou dvojičku soupeřů. Páteční soupeř, borci z Proseka, kteří se pohybují spíše v dolních patrech tabulky, někde mezi přízemím a sklepem a v sobotu borci ze Sokola Dobřichovice, kteří i na nás v tabulce shlížejí shora. Co se dělo před pátečním zápasem a jaké byly taktické instrukce nevím, protože jsme s Mácou hráli na schovávanou kolem benzínky na Smíchově.

Myslím, že k samotnému zápasu není moc co dodávat, myslím, že skóre mluví za vše. Snad jen, že tentokrát se to obešlo bez srdcervoucích scén, kterých jsme byli svědky na Proseku. Jen matně si vzpomínám, tuším že v druhém setu jsme soupeře lehce pustili do laufu, když jsme nebyli schopní, tedy někteří z nás, přijmout skákanéj, ale ne nijak záludnej servis po lajně, z kterého jsme dostali čtyři body v řadě  nakonec jsme i tento set dotáhli do zdárného konce. Další záblesk vzpomínek mám až ze třetího setu kdy k nám soupeř pouze přehrával obouruč vrchem, což bylo zásluhou velmi slušného servisu již tradičních bijců Koubeho a Zbiráka, ale tentokrát ještě lépe než obvykle zaservíroval Rohlík. Tím jsme soupeře dostali definitivně pod sebe a nezbylo než si exhibičně zasmečovat do otevřené a rozhárané obrany. Snad jediným stinným okamžikem zápasu bylo Rohlíkovo zranění, ale snad přes vánoční svátky podpoří srůst úponu dobrým jídlem a pitím.

MFF-Sokol Dobřichovice 3:0 (21,22,12)

V sobotu jsme s Mácou byli opět ochuzeni o taktickou přípravu v zasedačce, neboť jsem se mylně domníval, že v průběhu sobotního odpoledne je výskyt silničních komplikací takřka nemožný, ale ejhle. Už po příjezdu do haly jsem byl rozčarován hemžícími se zástupy diváku, na které v Hostivaři nejsme příliš navyklí. Musela být zdvojnásobena kapacita improvizovaného hlediště(rozuměj na místo dvou byly přineseny hned čtyři lavice ). Některým se však do hlediště ani moc nechtělo, například Káča si rovnou stoupl do rozcvičovacího čtverčku a už už sem čekal kdy začne Medvída svlékat z dresu. Myslím, že diváci, kteří dorazili, byli příjemně překvapeni samotnou hrou. První set začal velmi dobře, dařilo se v poli a čapnuté bodovky se i dařilo skládat. I někteří hráči, jinak nazývaní kuželkami se uvolili a neuvěřitelnými zákroky vraceli míče zpět do hry. Diváky i soupeře asi nejvíce udivila překvapivá souhra bratří Koubů, kdy Máca čapnul (nasměroval balón bagrem do oblasti Lukášova obličeje) a Lukáš neuvěřitelnou zalívkou přes hlavu do zadní poloviny hřiště složil. V druhém setu jsme si trochu nechali ujet vlak, první bod jsme zaznamenali až za stavu 5:0 pro soupeře. Po tajmu jsme se trochu uklidnili a opět začali hrát svojí hru s důkladnou obranou a neomylným útokem. Třetí set byl již exhibicí, nebo skóre tomu alespoň odpovídá. Zajímavou kulturní vložkou bylo snad jen trojstřídání na polovině soupeře, které však již rozjetou mašinu nedokázalo zastavit. Vystřídavší hráči jako by se zalekli, že mají s nepříznivým stavem něco udělat, vypadalo to spíš jako by se báli, aby něco ještě více nepokazili, snad jen vystřídavší Učko se snažilo sebevíc projít přes dobře postavený blok, měl nato nevídaný počet životů, ale po pěti pokusech s 0% úspěšnosti byl vystřídán zpět. Myslím, že z naší strany předvedená hra se divákům musela líbit, dobrý příjem umožňoval rychlé náhry i napohled líbivé kombinace útočníků, snad v tomto duchu budeme pokračovat i po svátcích a doufejme, že to přiláká diváky i na další zápasy.

Po vyhraném zápase jsme se všichni, včetně našich věrných diváku přesunuli do oblíbené restaurace, na křižovatku. Zakončení dobře odehraného víkendu se opravdu povedlo, dobré jídlo a dobré pití, vytvořilo dokonalou atmosféru, vylepšenou ještě návštěvou starých známých a dlouho neviděných tváří. Bohužel jsem musel toto příjemné prostředí brzy opustit, ale ještě než se tak stalo, tak jsme si párkrát zakřičeli oblíbené heslo: TO JSME JE ROZSEKALI!!!!!

S přáním příjemného prožití svátků, zdraví

Malina

Žádné komentáře:

Okomentovat