pondělí, října 24, 2005

Dvě klády v hale a trocha češtiny na Křižovatce

Nechce se mi moc popisovat náš zápas s béčkem Kladna. Popis trochu jinýho zápasu, kterej se nějakým zázrakem hrál ve stejný hale a stejnej čas, někdo vyvěsil na kladenský stránky, takže ty, který zajímá, jak to nebylo, se tam můžou podívat.
Pro mě nejzajímavější zjištění bylo, že bývalý reprezentant Hadrák už zřejmě dokázal družstvu vtisknout svýho ducha. (Snad jen furt řvát v šatně, když my už jsme dávno na Křižovatce, je zbytečný...)

Zápas s Jabloncem byl kupodivu ještě horší. Zatímco s Kladnem vždycky někdo něco zkurvil, s Jabloncem vždycky zkurvili všichni všechno, takže 59'30", jak to měřilo z lavičky naše nový účko, a šlo se na zelený.

Ještě snad jedna věc, která je na stránkách Kladna úplně blbě, a to, že čeština zvítězila nad matykou. Přináším několik jasných důkazů, jak naopak někteří naši nejmenovaní hráči kdykoliv lehce zvítězí nad češtinou. Proto stručný popis večera v Brother Bears' Newspeak:

- napřed jsme probrali jedno velmi ochchvějný téma, který tady snad ani rozebírat nejde

- při pinkání Medvíd rozebral situaci slovy "nejlepší tým neporazí nejhorší a nejhorší porazí ten nejlepší".
Na jeho obhajobu budiž řečeno, že když jsme mu řekli, že řek' píčovinu, souhlasil slovy "Áále, ňáký ty mouchy tam budou... " (a byly!)

- při rozebírání osobních situací si tentýž Medvíd stěžoval, že koreluje* mezi blokem a účkem

- následnou intelektuální diskusi o rozdílech mezi korelací, konvergencí, divergencí, kolagenací a ejakulací zakončil Zbirák tím, že ani jedno ze slov se mu v Carcassone nepodařilo umístit (asi ňáký nový rozšíření)

- a už ani nevím, proč se nás Medvíd snažil přesvědčit, že je obvyklé, aby soubor několika faktorů součinoval v jeden celek

Čeština jim fakt moc nešla. Ještě že jim šla střižba (přestože Zbirák se dušoval, že třikrát prohrát nemůže). Zajímavé ovšem bylo, jak se náhled účastníků střižby na okolí měnil s ubývajícími pěstmi ve hře. Nejlépe to vyjádřil opět Medvíd: "Kamarádi střihaj, a najednou pohodář platí za zmrdy!"Přestože v tom cítím jistý osten výčitek, nemohu Ti, Méďo, než za ty zmrdy poděkovat!


*) Medvíd se dnes pokoušel zachránit situaci citací z nějakýho autora, od kterýho opisuje diplomku, kterej používá sousloví "korelační vazba mezi ...". Takže ještě poslední pokus: "korelace" je (většinou lineární) vazba. Takže "korelační vazba" je sousloví stejně pěkné jako "LCD displej" nebo, jak jsem pěkně slyšel v televizi, "dejviskapův pohár". Plyne z toho jediné: opisuješ od blbýho autora. Jenom doufám, že od toho neodvisí** úspěch tvojí diplomky!!!

**) kdo tohle ještě jednou řekne, dá mi panáky!

Bóra

PS: chápu, že od člověka, kterej neuznal jeznýho, se může češtinářský koutek zdát jako troufalost, ale je to holt stejný, jako když vám libero, který nic nečapne a nepřijme, radí jak dávat servis ...

Žádné komentáře:

Okomentovat