pátek, září 30, 2005

Pytel s kolaudacemi se roztrhl!!

Další kolaudace se odehrála na Václava. Přestože se na ní Zbirda těšil, nedorazil, jako i spousta ostatních, ke své vlastní škodě (i když, jak se mi ráno zdálo, částečně i ke škodě těch co přišli).

Nebudu ji tady sám popisovat, ale našel jsem pár řádek o této akci v denním tisku, tak je tu nakopíruju.

Bóra

==========================================================================================
Deník Sport
Ve Squashparku na Cibulkách byl ohlášen velký turnaj volejbalistů ve squashi, a tak redakce našeho deníku vyslala pro jistotu na místo své specialisty v obou disciplínách, ačkoliv J. Rajman tvrdil, že "ty modrý ču..ky" dobře zná, zatímco J. Koukal tvrdil, že je vůbec nezná.
Přinášíme Vám tedy původní zpravodajství z místa dění.

Ostuda squashe v Cibulkách
(Jiří Rajman, Jan Koukal)

Mohlo nám být podezřelé, že počet objednaných kurtů klesal z původních 2x4 (ještě v pátek 23.9) přes 2x3 (pondělí 26.9) až na konečných 2x2 (středa ráno). Netrpělivě jsme tedy očekávali příchod borců, kteří se probili kvalifikací až do finále.

Ve 14:00, očekávaný začátek turnaje, nebyl na kurtech ještě nikdo. Teprve v 14:05 přišli účastníci. K našemu zklamání byli 4, jeden obrýlený starší manažer, jeden model z reklamy na pracovní pomůzky, jedna žena se sádrou na noze a jeden venkovan bez rakety. Během 10ti minut se navíc vydali ze všech sil od 14:15 se v podstatě nebylo na co dívat. Situaci nezachránil ani příchod vyššího sympaťáka (očividně dobrého střihače) a jeho striptýz.

Výsledky nám hráči odmítli prozradit.

Ukazuje se tedy jednoznačně, že družstvu chybí pevná ruka typu Křetínského, protože takové absence si hráči - byť hvězdy raketových sportů, jakou bezesporu Lukáš K. je - prostě nemohou dovolit. Výmluvou nemůže být ani to, že po delším váhání nakonec nedorazil ani trenér.

Po ostudném výkonu v poháru je to další kapka hořkosti. Vedení klubu jakoukoliv souvislost s letní výměnou manažerů popírá, faktem ale je, že v klubu panuje skoro anarchie. Volné nošení závodních trenýrek jen podtrhuje kam až úpadek kdysi slavného (škrtnuto, J.R.) klubu dospěl. Uvidíme, zda pomůže nesrozumitelné vyjádření nového pokladníka klubu "Gambit za 40!"


=======================================================================================
Dům A Byt
Vodní postele

K modernímu bydlení neodmyslitelně patří vodní doplňky. S ústupem tzv. "podnikatelského baroka" vymizely kašny a fontánky, a se vstupem do EU byla rozbita většina vkusných bruselských čůrajících chlapečků.

Voda nicméně k bydlení patří. Bazén se stává dnes již standardem, na zahradě ho už má každý, moderní jsou dnes celoroční bazény umisťované v hospodářských budovách. Často zmiňovaný příklad z Horních Počernic již naši čtenáři a zejména posluchači dobře znají (což neznamená, že jim nebude sem tam i v budoucnu připomenut) - co možná nevědí, je, že ani tam se čas nezastavil a bazén se v blízké době přemění na malé moře, v němž se obří želva bude cítit daleko lépe. Spekulace o chystaném nákupu Krejčířova žraloka se nám nepodařilo potvrdit.

I tak ale je bazén dnes doplňkem víceméně fádním, ačkoliv jej někteří vydrží popisovat celé hodiny. Opravdoví fajnšmekři se nespokojí jen s občasným umytím či vykoupáním, ale úléhají do tzv. vodních postelí.

Vodních postelí dnes máme dva základní druhy:
a) "otevřené" vodní postele; inspirovány původním primitivním "usnutím ve vaně" nabízí už za málo peněz relativně hodně muziky
b) tzv. vodní postele "s vrškem": vodní hladina je v tomto případě kryta, což některým spáčům vyhovuje více

Opravdovým hitem pro nespavce jsou letos firmou K&D vyvinuté vodní postele s protiproudem. Honěn z jednoho rohu postele do druhého přichází většinou nespavec na jiné myšlenky a po vypnutí protiproudu rád usíná.
Manželské postele pak většinou mívají dva programy, udržující osoby v posteli buď uprostřed a nebo naopak striktně každého na vlastní polovině.

=========================================================================================
Strážní Věž

Miluj bližního svého a učiň jej lepším. Motto, podle kterého žil Ježíš a které se my snažíme svými slabými silami naplňovat i dnes. Každá zachráněná duše z cesty Zla je vítězstvím v boji s Bezejmenným. Každý nechť na sobě pracuje a snaží se stát lepším, jak nás učí Pán.

Někteří z nás však jsou slabí a potřebují pomoci. Proto si važme těch, kdo nejen sami studují jak se stát lepším člověkem, ale ze všech - byť nevelkých - sil v tom pomáhají svým bližním.

Po odchodu Marka a selhání většiny Janů se tohoto úkolu ujal poslední z evangelistů v družstvu, Lukáš. Nelituje peněz, které do něj jeho firma investovala (z mejch dvou stavebních spoření, pozn. překl.), a pomáhá potřebným, kdekoliv na ně narazí. Moderní manažerské metody a audiovizuální technika spolu se starozákonním odhodláním přinesou své ovoce! Ordinační hodiny úterý a čtvrtek od dvou do čtyř.

Popovídejme si o tom!

=========================================================================================
BLESK
Řvoucí Gorila strašila obyvatele

Hrůzný pohled se naskýtal obyvatelům staré činžovní vily v Praze 5. Ve dveřích obývacího pokoje visela gorila a řevem zaháněla ty, kdo se snažili projít. Nešťastníci uvězněni v pokoji, ačkoliv posíleni o Starého Hraničáře, šíleli hrůzou. Srdcervoucí byl příběh mladíka, který se loučil se svým snem o deseti dětech.

Bestie se však s přibývajím večerem uklidnila a k žádnému neštěstí zatím nedošlo. Policie však přesto varuje, aby se lidé nesnažili uprchlé gorily odchytávat. "Nehrajte si na hrdiny", upozorňuje ředitel pražské ZOO Petr Fejk. "Gorila je konfliktní, vytváří si svůj prostor. Pro člověka, který se podobně chová v první třídě (základní školy, pozn. pro Holouse) může být setkání s ní osudné!"

========================================================================================
Citát pro tento den
Kdo má rodící předpoklady, bude mít snadný pohřby.

Žádné komentáře:

Okomentovat