úterý, dubna 17, 2001

Baráž – hlavně, že si nikdo nic neudělal


Jelikož jsem si přečetl v novinách mnoho zajímavých komentářů o právě skončené baráži, řekl jsem si, že bych k tomu mohl připojit pár svých poznámek. Bohužel se mě nezeptal žádnej novinář, tak si musím vystačit s webem.

Na rozdíl od trenéra Unisu musím konstatovat, že jsme byli lepší a to jak individuálně, tak kolektivně. Není podle mě možné, aby třikrát za sebou prohrálo výrazně lepší mužstvo a bylo to způsobenou jeho špatnou psychikou. Pokud to bylo ovlivněno špatnou psychikou, tak ta pramenila pouze z toho, že se nás prostě báli. A báli se proto, že v prvním zápase zjistili, že jsme soupeř přinejmenším srovnatelné kvality. Nechci nijak nadsazovat um našeho družstva ani jeho jednotlivců, ale je to prostě tak.
Při porovnání výkonu jednotlivců splnil mé očekávání u Unisu pouze Goldštajn, ostatní hráči mě velmi zklamali. Nejvíce byl vidět rozdíl ve dvou postech, kde jsme měli ve srovnání s Unisem daleko lepší individuality – nahrávač a účko. Holous nahrával velmi často na jedny ruce a Olda nás v případě potřeby vždycky vytáhnul z kaše nějakou bombou. K vynikajícímu výkonu těchto hráčů přispěli také ostatní svou troškou a bylo vymalováno.
Nejvýraznější rozdíl snad byl v taktice spojené s obranou v poli. Unisu tam spadlo téměř všechno a když to někoho náhodou trefilo, tak to spolehlivě vypařil do obecenstva – no to byla fakt hrůza. Na druhé straně Unisovský systém resp. taktika byla velmi průhledná a jasná a tak nebylo těžké identifikovat její slabiny.
Rád bych na tomto místě poděkoval jmenovitě ještě Vojtovi, jelikož musel “chudáček” cestovat na úterní zápas z Itálie vlakem asi dvanáct hodin. Jeho výkon podle toho vypadal, ale přesto to stačilo. Možná jsme v úterý vyhráli jenom proto, aby nám Vojta nemohl nadávat, že absolovoval tuto cestu zbytečně. Takhle jsme od něho měli klid.
Jinak bych ještě rád připomenul trenérům obsah tréninků, který byl sice po tři týdny před baráží stejný, ale nakonec se vyplatil. Doufám, že u takovéto formy zůstaneme po celý příští rok. A navíc jsme chytil formu před Hanspalkou, která mi právě začíná.
Lukáš

Žádné komentáře:

Okomentovat