středa, února 02, 2022

První zápasy roku 2022

 

První herní víkend nového roku nabídl hned tři zápasy. První z těchto zápasů byl na domácí palubovce a zbylé dva na půdě soupeře. Jednoznačně bylo cílem bodovat a odrazit se tak ze spodní části tabulky.

V pátek jsme doma změřili síly s celkem ČZU Praha. První set byl z naší strany hodně rozpačitý, a to především kvůli velkému množství zkažených servisů. I přes to byl ale průběh první sady vyrovnaný. Bohužel jsme nezvládli koncovku a prohráli tak první set těsně 23:25. Do druhého setu jsme vstoupili se snahou minimalizovat počet zkažených servisů a skóre vyrovnat. Soupeř se však rozehrál a bylo to hodně znát na servisu, což mělo značný dopad na přípravu našeho útoku, a tedy i na jeho úspěšnost. Druhý set tedy znovu skončil ve prospěch hostujícího celku, a ještě s výraznějším rozdílem 17:25. Třetí set už nijak průběh zápasu nezvrátil a na domácí půdě prohráváme s ČZU Praha 0:3 na sety.

V sobotu se duel s ČZU Praha opakoval, tentokrát ale na půdě soupeře. Na obou stranách došlo k drobným změnám v základní šestce a čekali jsme tedy, jako to zápas ovlivní. První set soupeř zvládal dobře ztráty a jedna naše série chyb rozhodla o výsledku ve prospěch domácích. V druhém setu se nám však podařilo soupeře více zatlačit servisem a dobře bránit hlavní kůl. V důsledku to znamenalo vyrovnání na 1:1 na sety. Další dva sety byly hodně podobné přechozímu vývoji utkání. Soupeř se především díky zbytečnému množství našich chyb dostal opět do vedení 2:1, ale nakonec jsme dokázali ve čtvrtém setu vyhrát a vybojovat tie-break. Závěrečná zkrácená sada byla hodně vyrovnaná až do koncovky, která byla opravdu dramatická. Bohužel nám v závěru chybělo trochu štěstí, a i přestože jsme měli několikrát match-ball, podlehli jsme 18:20. Konečný výsledek tedy 3:2 ve prospěch domácích.

V nedělních ranních hodinách jsme vyrazili na poslední zápas tohoto víkendu. Tentokrát byl soupeřem prvoligový tým Ostravy. Po dlouhé cestě nás hned po příchodu do haly překvapila teplota a nebylo tak divu, že místní fanoušci sledovali počátek zápasu v zimních bundách.  Začátek prvního setu se nám vydařil a až do koncovky jsme si drželi náskok. V koncovce jsme však poněkud lacinými chybami o náskok přišli a první set tak nejmenším možným rozdílem prohráli 23:25. Druhý set nepřinesl žádnou výraznější změnu a končil opět ve prospěch soupeře. Ve třetím setu se nám v dramatické koncovce podařilo zvítězit 26:24 a ještě byla naděje na bodový zisk. Čtvrtý set si už ale tým Ostravy dobře pohlídal, a to především zásluhou domácího nahrávače, který rychlou nahrávkou a dobrou kombinací ničil naši obranu. Z Ostravy jsme tedy odjížděli bez bodu s porážkou 1:3.

Jeden bod z víkendu tedy není úplně uspokojivý výsledek, ale sezóna ještě nekončí a boj o nesestupové příčky je stále otevřený!

Vánis

 

Žádné komentáře:

Okomentovat