úterý, prosince 21, 2021

Výherní víkend Lípa a Liberec

 Zápas Česká Lípa a Liberec B

 

Píše se den 11.12., je po zápase s B týmem Dukly Liberec a Českou Lípou a já prohrávám svou osudovou střižbu, kterou jsem už dlouho neprohrál, a která mě už dlouho nepřišla na takhle draho. Jedinou pozitivní věcí je, že oba zápasy pro nás skončily zcela jasným vítězstvím 3:2 (15:13 a 15:13 v tiebreaku).

V pátek se v hale scházíme na zápas proti České Lípě ve slušném počtu jen s pár chybějícími kusy jako je například Vánis, kterej si měl šanci konečně zahrát, ale vykašlal se na nás. Nebo možná se nedostal do nominace, protože jsme měli asi nahrávačů až až, tím si už nejsem jistej. Teď už ale k věci. V prvním setu jsme začali v následující sestavě: na náhře samozřejmě Fiky, křížem na postu univerzála nedotknutelný Adam Shaki Mám nový Mondeo a Dal Bych si Corny  Shaker, blokaři tradičně Kubáno se Skříťou a na smeči překvapivě dvojice Adam se mnou. Jen pro doplnění, moje účast na tréninkách nebyla žádná sláva v posledním týdnu a nevsadil bych si na sebe, ale nakonec se trenérova věštba, že budu aspoň trošku platným i na postu smečáka docela vyplnila. První set jsme začali výborně. Spolehlivě jsme ztrátovali, přihrávali a i bránili. Druhý set ukázal, že všechno bylo jen lepší stranou, kterou jsme na začátku měli a stejně tak, jako jsme vyhráli set první, tak jsme druhý prohráli. Další set už se opět zlepšil, začali jsme dělat to, na čem jsme se dohodli, ale na soupeře nám to bohužel těsně nestačilo. Čtvrtý set se nám už ale podařilo dotáhnout do vítězného konce stejně tak, jako již zmiňované suverénní vítězství v setu pátém.

Finální výsledek: MFF Praha : Česká Lípa 3:2

Další den jsme se sešli ve stejné sestavě a ve stejné sestavě, jako v pátek jsme i nastoupili. Problém byl jen jediný. Naši první páteční výhru po dlouhé době jsme stihli řádně zpečetit poklidným posezením u Matea, které vedlo až k vracení obsahu žaludků některých nejmenovaných z nás, například do postelí. Navzdory všem nepříznivým podmínkám se nám podařilo první set vyhrát. Druhý set, stejně jako v zápase předchozím jsme rozhození a zmatení z nové strany, na které hrajeme, prohráli docela jasně s osmnáctkou. Díky zlepšení přihrávky a následně útoku byl další set v naší režii a vyhráli jsme ho. Set čtvrtý byla tahanice až do konce, ale bohužel se šťastnějším koncem pro soupeře. My ale tiebreaky umíme dokonale hrát. Na tom všem totiž stála naše taktika povolit a přitáhnout a díky ní jsme v posledním setu tohoto víkendu dokázali opět jasně 15:13 vyhrát.

Díky že jste to dočetli až sem.

Aktualitu pro vás připravil Mahaj.

 

 

Poznámka: Ačkoli při těchto zápasech došlo k psychickému vytěžování některých hráčů, dokázali to navzdory svému obrovskému rozhození ustát bez jakýchkoliv trvalých následků.

Žádné komentáře:

Okomentovat