pondělí, ledna 26, 2015

Brno a Starák


Brno B - MFF Praha 3:0 (9,16,19)

Poslední kolo letošní dlouhodobé části sezony nás zároveň poslalo na první a jediný výlet, a to do Brna a do Staráku. Osmá hodina večerní jako doba konání zápasu nám dlouhodobě příliš nesvědčí a nejinak tomu bylo i tentokrát. V posunutém čase zápasu ale nebyl až takový problém, jako ve faktu, že béčko Brna postihla nějaká chřipková epidemie, takže tam nahnali mlátičky z áčka. Kluci v průměru o půl hlavy vyšší než my se s tím od začátku příliš nemazali, a z 9 bodů, které jsme uhráli v prvním setu, bylo ještě tak minimálně 5 za jejich zkažené servisy. Když už jsme přijali jejich žíni na servisu, tak jsme si nezvládli příliš přesně připravit útok, což proti 2-3 bloku na druhé straně mělo zpravidla očekávané vyústění. Docela dobře jsme začali hrát až ve 3. setu, kdy Standa zamíchal se sestavou a zkusil částečně snížit výškovou převahu soupeře rošádou Hynek z účka místo Štěpána na smeč, Tury z bloku na účko a já na blok. Nebýt nepřesvědčivého začátku setu 0:7, tak s našimi nakonec uhranými 19 body jsme bývali mohli zápas možná ještě trochu zdramatizovat. No nic. Chtěl jsem tuto část odlehčit nějakou vtipnější pasáží, ale při vzpomínce na tu nakládačku mě žádná nenapadla. Jak Standa líčil Ládilovi do telefonu – za hodinu i se sprchou…

Ponurá nálada se částečně přenesla i do navazující hospody, kde chyběl Koube, který odjel vypravovat děti na hory (aby mohl další den jet opět na druhý kus republiky), a znalec místních podniků – dlouhodobě zraněný Kulich, který nám ale operativně zvládnul tuto restauraci aspoň zarezervovat. Klidný večer bez panáků a skupina A se vydává lehce po půlnoci spát, takže oproti výletům do Brna jiné roky jsme to pojali nezvykle zodpovědně – žádné sochy Buddhy v posteli, žádná strkanice v Bronxu s policajty apod. Počínání skupiny B, která se pod vedením Turyho vydala buhví kam, se mi nepodařilo zrekonstruovat ani z chaotického vyprávění těch, kteří byli ráno schopni artikulovat. Osud tomu zřejmě chtěl, aby neprostřihal nikdo z nich, takže jejich noční vyžití zůstane asi nepopsáno, ledaže by někdo dobrovolně chtěl doplnit.

Staré Město - MFF Praha 0:3 (-22,-21,-19)

Ráno nás na kolejích nechali do 11, za což si určitě místní zaslouží pochvalu, takže den až do začátku zápasu v 5 nebyl až zas tak dlouhý. Tradiční místo na oběd – motorest „Samota“, příliš nedostál svému názvu, protože tam bylo plné parkoviště aut a ještě plnější restaurace lidí, pročež jsme oběd nechali až na samotné Hradiště. Spojili jsme to s malou procházkou a ještě jsem operativně dostal tip od místní rodačky (díky ;-) na restauraci/pizzerii, kde prý vaří opravdický nefalšovaný Ital. Po cíleně velmi pomalém obědě jsme se už přesunuli k hale a strávili zbylou hodinku a půl předzápasovou meditací v šatně.
Už při rozcvičce bylo vidět, že Starák nastoupí v dost bídné sestavě, takže nedovézt nějaký rozumný bodový zisk by se rovnalo skoro ostudě. A že body do play down potřebujeme jako sůl, je víc než jasné komukoli, kdo se podívá na výslednou tabulku po základní části:
9.
LEDKO Kladno
23
7
3
2
11

39:50
1923:2004
29
10.
VŠSK MFF Praha
23
5
5
3
10

41:52
1995:2072
28
11.
Volley Team ČZU Praha C
23
3
3
7
10

36:60
2032:2150
22
12.
TJ Slavia Hradec Králové
23
4
2
1
16

29:55
1775:1953
17

Sestavu jsme nechali tak, jak jsme končili celkem sympatickým výkonem v posledním setu v Brně (N: Rohlík, S: Koube + Hynek, B: David + Malina, U: Tury). Od začátku jsme se dostali do párbodového vedení, které nám na chvíli kazil jejich hráč č. 12 dost velkou bombou na servisu, a pak taky velmi špatní rozhodčí. Naštěstí jejich dobré 4 minely ale ve finálním účtování nehrály zásadní roli. Do půlky sety relativně vyrovnaný, v koncovce jsme to urvali na svoji stranu. Ostatní sety byly co se týče hry jako přes kopírák – 75 % náher dával jejich nahravač vytrvale na hlavní kůl, a tak se záhy ukázalo, že kdo zablokuje hlavní kůl, vyhraje. Takže poměrně rychlá třínulka tentokrát pro ty správné a mohli jsme se skrz vánici prokousávat buchlovskými kopci směr zpět.
Vtipný na sobotě byl ještě zápas Brna s ČZU. Brno nastoupilo opět s extraligovými mladíky, ale jen v počtu 6, což se neukázalo být příliš prozíravé, když si po sedmém bodu prvního setu jeden z nich hnul se zády, a protože neměl za koho vystřídat, zápas musel být kontumován ve prospěch ČZU. Smůla prokletá – jakkoli to jejich hráči nepřejeme, tak taky si mohl s těmi zády klidně hnout už v pátek, trouba, my bychom se za 3 body nezlobili…
Přestože skončila základní část, tak hodnocení celé sezony necháme až po skončení doufejme úspěšného play down. Přijďte nás podpořit, budeme to potřebovat. Rozpis zápasů na http://www.cvf.cz/souteze.php?action=skupina&id=6723, začínáme venku, zápasy doma jsou 13., 27. a 28. února.

David

Žádné komentáře:

Okomentovat