čtvrtek, prosince 13, 2012

ZÁJEZD BRNO, HRADEC KRÁLOVÉ

Milý deníčku,
Už je to pár měsíců, kdy jsem do Tebe naposledy psal. Myslel jsem, že se k tomu už nedostanu a nechám Tě navždy zavřeny po dobu své kariéry ve VŠSK MFF, ale trochu se mi zastesklo a chtěl jsem do Tebe zas vrýt pár nespisovných písmen. Není to tak strašná věc Ti sem zas něco napsat, ale přesto si kládu otázku, když jsem Ti sem naposled napsal, tak místo obsahu si se zastavil nad těma drobnými chybami a dokonce mi slíbil, že takovou prasárnu už mě psát nikdy nenecháš. Dokonce jsem si to pojistil i mým neporazitelným kamenem, který mi do teď nesl štěstí, protože „starej dobrej kámen, nic ho neporazí“ jak i jednou pronesl lidem uznávaný a čestný politik Bárta.
Nevěřím, že to teď s těma chybami a pravopisem zvládnu lépe, ale dali jste mi druhou šanci, i když jsem o ní nestál, tak se pokusím každé slovo po sobě minimálně 10x přečíst. To je stejnak blbost abych si to po sobě četl, protože stejnak nemám ani páru jak je to vlastně dobře. Takže mějte trpělivost a nervy na uzdě při čtení mé aktuality a dávám dobrou radu všímat si jen obsahu.


ZÁJEZD BRNO, HRADEC KRÁLOVÉ

SK Volejbal Brno B – VŠSK MFF Praha 0:3(-14,-27,-28)

Na zájezd do Brna jsme na poslední odřeknutí Průcheho z rodinných důvodu vyrazili ve dvou autech. Rychlost zvuku s Koubeho formulí si chtěl protentokrát vyzkoušet Parky spolu s Rácou a Vácou. V druhém autě s Davidem se vezl Rohlík, KD a Malináč. Cestou na D1 proběhla na Vysočině posilňující zastávka u našeho starého dobrého Donalda, kde jsme se na pár minut sešli v plném počtu. Po dobré a pestré stravě vyrazila Davidova posádka o chlub dříve, ale Koubeho formuli s kterou by se dalo za toho plnějšího provozu na D1 chvíli držet, jsme neměli nejmenší šanci ho ani ve 150km/hod zahlédnout při předjetí, neboť jeho palivová nádrž s NITREM PLUS za 42kc/l by to nandala i TŽV. Do Brněnské šatny jsme však dorazili s Davidem dříve. Ráca jako GPS navigátor to vzal nejspíš nějakou zkratkou, kde semafory ukazovali jen červenou a jízda po Brně je tak stála o minutku pozdní příchod na zápas. V Brně se k nám připojil Kulich, který jel po vlastní ose o několik hodin dříve. Když nás brněnští viděli v tak hojném počtu, tak se zalekli, zamkli před námi halu a dělali, že nemají klíče. Když si pak uvědomili, že stejnak v lepší formě nebudou, aby nás porazili jindy, tak nás pustili a šlo se na věc.
Pod vedením zkušeného kouče Davida, bylo  rozhodnuto, že bude nabuzující, když si o posty základní sestavy střihneme. Což jsme zprva brali od nového kouče jako pořádně ulítli, ale z jeho kamennou tváři, že nejde o žert, si posty vystříhali. Malináč vystříhal jako první a zvolil si smeč. Druhý KD, který měl na před zápasovým tréninku 100% na příjmu a to vše jednou rukou oznámil, že libero je jeho pravým místem. Koube byl jako třetí a jak se dalo čekat, plný radosti se vrhnul na náhru. Váca jako čtvrtý vítěz střižby byl celý bez sebe radostí, když měl pořád volného fleka na středu a chtěl tak ukázat jak s tím štípal za mlada na žákovskou síť. Rohlík se pak dostal na druhou smeč a Parky na druhý střed. Poslední místo o účko si uhájil Kulich, když vytáhl permanentku s prodlouženou platností do konce sezóny, a že tam teda nikoho jiného nepustí. Při nástupu na plac a kontrole čísel nás rozhodčí upozornil, že stojíme podle čísel špatně. David šel hnedka překontrolovat napsání čísel na lísteček, ale tam bylo vše v pořádku. Rozhodčí však stál za svým, že má u sebe jiný lísteček s čísly, který mu před zápasem nadiktoval Standa z telefonu, abychom prý neudělali nějakou nekalost, jako třeba střihání postů. Měli jsme teda smůlu a David se svoji taktikou jak sesekat brňáky neuspěl. Postavili jsme se teda v klasickém postavení s Koubem a Prakym na smeči, s KD a Malináčem na bloku, Váca na liberu, Kulich na U a Rohlík na náhře. David se však nenechal vyhodit z míry, a že prý Standovi ukáže, jak se to koučuje, i když mu do toho takhle neuvěřitelně moc zasáhl.
Úvodem dal Rohlík snad svůj první skákaný servis a to hned čistým esem na zadní lajnu. Druhý byl už autový, ale vzali ho, takže se hrálo dál, ale bod uhráli brňáci. Po Rohlíkovi šel na servis Koube, kterého poslední dobou vytáčí, že může klidně podávat spodem, protože ho všichni přijímají za jedna, ale v Brně si zas spravil chuť protože měl pětibodovou šňůru, když si brněnští neporadili z jeho parádním servisem a koube tak vytvořil náskok, který se následně už jenom zvyšoval až dovršil 11bodů, když se na servisu ukázal i se svojí sviní Malinač a první set tak skončil hladkým vítězstvím 25:14.
V druhém setu jsme si nasekali zbytečně moc chyb, když jsme si vždy udělali náskok, a pak nebyli schopný to po sobě několikrát otočit a dovršit tak hladkého vítězství i v druhém setu. Dělali jsme si zbytečný komplikace a zbytečně tak snadno mrhali svým náskokem. Po dobře rozjetém prvním setu, kdy to Rohlík rozhazoval všem stejnoměrně a Kulich si tento styl hry jen pochvaloval, se ve druhém setu schylovalo k porážce, když si Rohlík odvařil Koubeho a v koncovce to tak se štěstím vyhráli 29:27, když jsme na ně vytasili obranu s parádními bloky.
Ačkoli mi připadalo, že jsme celý zápas určovali tempo hry a s Brňáky hráli ve velké pohodě, tak jsme i ve třetím setu měli postavení, kde jsme si to zbytečně ztěžovali a trochu tomu pomohlo i Rohlíkovo kouzlení s náhry, kdy třeba nesmyslně nahrál někam, kde nikdo široko daleko nebyl. Set jsme nakonec vybojovali jak jinak než v koncovce a přesně tedy 30:28. Za zápas musím určitě pochválit celý tým, který i přes menší výkyvy udržel chladnou hlavu a vždy se vrátil do hry a všechny sety tak vybojoval. Hodně chycených a zablokovaných balónů, a taky hodně uhraných balónů středem, díky kterým měli kůlaři  snazší práci a hlavně nejdůležitější věc, která rozhodla byl nekompromisní koučink Davida, protože získal první sezonní výhru 3:0 na sety a vrátil Standovi to, že mu kecá do sestavy :-D Takže Standa má teď hodně těžký úkol a měl by ukázat, že umí taky 3:0 vyhrávat :-)


TJ Slávia Hradec Králové – VŠSK MFF Praha 1:3(-22,-21,15,-22)

Po úspěšném tažení do Brna se na zájezd do Hradce připojuje Standa, aby ukázal Davidovi, že vyhrát 3:0 umí taky a ať se David tolik neuvelebuje na jeho místě teda. Standa nechtěl riskovat, že by Rohlík měl dva dny po sobě svůj den, a proto povolává i druhou nahrávačskou  oporu matik Průcheho, který svýma mecháčema  předstihuje Rohlíkovo hrábě. Byli jsme teda kompletní až na Zdendu, který musel pracovně na Slovensko. Cesta do Hradce byla od teplých krajin do vymrzlých plání. Z Prahy jsme vyrazili za teploty 3°C a do Hradce dorazili -10°C. V Hradci nám KD ukázal jak se k hale dostat šikovnou zkratkou zadem a dorazili tak v poklidu do Hradecké ICE ARÉNY. V hale jako tradičně probíhala amatérská volejbalová liga a doufali tak, že nám tu halu trošku vytopí, ale měli jsme doufat víc. Po válečné poradě jsme vtrhli v mikinách a teplákách do haly, kde snad ani není možný za těch podmínek odehrát nějaký zápas. Na rozcvičku nás však Kulíšek poctil svými 7 zmijovky a šli jsme si začutat. Mít trochu výš obléknutý tepláky, tak jsme trumfli i hochy na spartakiádě. Před zápasem jsme ještě změřili teplotu v hale a i když  si ten teploměr hoši z Hradce podávali mezi sebou, aby rtuť vytlačili na požadovanou hodnotu, tak si myslím, že rozhodčí i přesto byli slepý, a nebo se na teploměr radši ani nekoukli.
Ještě zahřátý z rozcvičky jsme na ně vlítli a dostali se do vedení, který si udržovali celý set. Nedokázali jsme od nich nikterak odskočit, ale v podstatě bez jakýkoliv potížích jsme vyhráli 25:22. Druhý set byl herně obdobný jako první, neboť jsme na hře ani nepřidali, ani neubrali a hradečtí s ničím novým nevyrukovali, tak jsme i tento set vyhráli, a to 25:21. To už si mnul ruce Standa a připravoval si, jak to Davidovi nasype, že vyhraje taky 3:0, ale to jsme nemohli Davidovi udělat a tak jsme to od začátku třetího setu zvali do svých. Nepamatuji si přesně, jestli jsme prohrávali 5:0 nebo 6:0, ale moc krásný začátek to nebyl. V podstatě jsme pak uhráli asi každý čtvrtý balón a suše tak dostali nakládačku 25:15. Standa ještě při druhém timeoutu oznamoval, že nikoho nestřídal jen z důvodu, že v tý vymrzlý hale se nemůže do hry nikdo další rozehřát, tak ať se koukáme aspoň trochu udržet v teple.
Ve třetím setu to bylo doslova na nože, protože jsme se pomalu hádali o každý míč a dokonce i při jednom, kdy Koube s největším přehledem vytloukl blok po lajně a čárový rozhodčí ukázal v náš prospěch, tak zas hlavní rozhodčí na to nepochopitelně ukázal pro Hradec. V tom Koube vyrukoval na hlavního rozhodčího div ho nesundal z “empajru“. Po asi půl hodinovém hádání a bučení hradeckého kotle si Koube uhájil svůj míč a já šel v tu chvíli na servis. Ani se neptejte jak mi bylo. Takhle připosraný jsem snad v životě nebyl. Málem Koube někoho zabil, když se hlavní rozhodčí upískl a já šel zrovna potom servírovat. Dal jsem snad tu největší plívu, kterou jsem mohl vytáhnout a bohužel jsme to při bloku dostali do kapsy. V tom se to ještě přiostřilo, když nám rozhodčí přestal pískat teče a KD ho čapali všelijak. I Parky to zabíjel co se dalo a odráželo se to od nich vždy tak, že se to pak dalo i nahrát. Rohlík dokonce donutil v té zimě Průche 2x vysvléknout z teplákovky do dresu, když na hřišti zase čaroval. Nakonec jsme předvedli neskutečný výměny, kde se čaplo i nemožné a Kulich skládal bagrem. Dokonalou bojovností jsme té Hradecké lůze ukázali, že si právě mi zasloužíme vyhrát a porazili je ve čtvrtém setu 25:22. Standa bohužel nezvládl výhru 3:0 a byl tak odvolán pro další víkendový zápas a do parády si to opět vezme nesmrtelný David. Na cestě zpět jsem z nepochopitelných důvodů usedl k Šumimu a skoro se oběsil na bezpečnostních pásech pří sjezdu z dálnice na Černým mostě, ale jinak se zájezd vyvedl a 6 bodů z venkovních zápasů je doma.

Takže tak jak jsme to pak slavili v hospodě tak si to ještě jednou zopakujeme ZDAREC, HRADEC, KADEC

PS: Jinak Stando držíme Ti palce ať se operace vydaří a ať si co nejdřív fit :-)

ROHLÍK

Žádné komentáře:

Okomentovat