pátek, února 12, 2016

Závěr sezóny 2015

Jelikož jsem blbě prostřihal v Chocni aktualitu za tento nejsmutnější víkend za sezonu a jelikož mi pak ještě nezbyl čas ji napsat, na rozdíl od ostatních jsem se na to nevyfláknul úplně  za mrzký groš do týmové kasičky, jako většina mlaďochů, ale dobrovolně jsem si dal jako pokání, že napíšu i za nadcházející víkend. Není to nic moc veselého, takže psaní bude velmi krátké. Proč se v tom taky rochňat…

Hradec Králové
0:3
MFF Praha
(-19, -12, -21)

Zápas naděje. Před posledním víkendem byly karty rozdány jednoznačně – jediný tým, který jsme teoreticky mohli dohnat a na jeho úkor proniknout do play off, byla Choceň, a to pouze za předpokladu, že prohrají za 0 bodů v Turnově a my zároveň vyhrajeme za 3 body v Hradci. Začátek jsme měli velmi slabý, na prvním time to bylo 8:2 pro soupeře, pak ale jako by se to zlomilo na druhém technickém jsme naopak vedli my 16:13 a v oživení jsme pokračovali až do konce setu a bez problémů vyhráli. Druhý set byl od začátku do konce v naší režii. Třetí set – vedli jsme rychle asi o 10 bodů a vypadalo to na pohodu, nakonec se nám ale náskok rozplýval a rozplýval, až jsme to nějak uplácali na 25:23.

Je potřeba vyzdvihnout výkon zejména Kulicha – netradičně v poli, neb jsme drobným technickým nedopatřením hráli bez libera, a čapli jsme toho neuvěřitelné množství v poli.

Choceň
3:0
MFF Praha
(20, 17, 23)

Choceň v pátek skutečně za 3 body prohrála, takže bylo o co hrát. Formu jsme ale zapomněli někde doma. Po rozházeném začátku, kdy nám odskočili záhy asi na 4 body, jsme to v půlce setu dotáhli. Zlomový míč byl asi za stavu 13:12 pro nás, kdy to letělo 3x přes obloučkem na síti, ale nedokázali jsme ani jednou míč zamáčknout. Od té doby jsme se jen vezli. Pokus o vystřídání nahravačů nezabral, nebyl morál na nějaký pokus o zvrat a nechali jsme se lacino rozstřílet 3:0 a tím se nominovali do play-down.

MFF Praha          3:2          Staré Město       (-20, -18, 23, 13, 8)

Pozoruhodný víkend zklamaných týmů jsme začali se Starákem. Zápas si moc nepamatuju kromě toho, že jsme dostávali hladce na budku až do stavu 0:2 a tuším 17:20 nebo dokonce 21, kdy to vypadalo na rychlou třínulku a předčasný odjezd pod Lípy, ale něco se stalo a otočili jsme to. Kurz na to bych v té době vypsal tak 100:1, ale zjevně zázraky se dějí.

MFF Praha          3:1          Hradec Králové (-23, 24, 20, 20)


Zápas s Hradcem byl podobný tomu se Starákem – začali jsme blbě, pokračovali blbě, prohráli první set a v druhém taky hodně dlouho prohrávali až d koncovky s takovým nějakým přístupem, že přece s takovými patlaly nemůžeme nikdy prohrát. To, že jsme to otočili, nám spíš daroval soupeř, než že bychom se nějak semkli a zařadili vyšší rychlostní stupeň. Pak to z nás nějak zjevně spadlo, a ve třetím setu jim tam poslal Lukáš asi 10 es a nebylo už moc o co hrát.  

Žádné komentáře:

Okomentovat