pátek, listopadu 11, 2011

Budějky a Plzeň

MFF – České Budějovice 0:3
Jako již pravidelný zpravodaj našeho volejbalového blogu se s vámi podělím o zážitky minulého víkendu.
V pátek v podvečer k nám zavítalo torzo starého města o sedmi hráčích … no takhle jsem začal, až jsem si uvědomil, že to byly Budějovice…. Takže znova :-)

V pátek v podvečer k nám zavítala nabušená 12-tka Budějovic a intenzivní porada, která se zaměřila na hlavní zabijáky oklepávače Plavčíka a univerzála Pitnera, nás ujistila, že jsme dostatečně připravení a že je letos určitě ubráníme. Již rozcvička naznačovala, že to budou jatka a že v roli zchvácené svině bojující o holé přežití budeme bohužel my. Budějovice však nenasadili hlavní masové technology a na účku nastoupil Bret, který Lukášovi tradičně svědčí na bloku.
V úvodní sestavě se objevili naši nesmrtelní smečaři Vóďa s Lukášem, Zdenán s Kádou a Rohlík s Kulichem. Hned po úvodním písknutí byl herní projev na naší straně opravdu, jak kdybychom se báli rány mezi oči ze vzduchové pistole a v závěru už si možná někteří přáli, aby to měli rychle za sebou. Týmová atmosféra se na kurtu vůbec neobjevila a spíše se tam potulovalo šest individualit, což náš výkon nijak nepovzbudilo. Zároveň nejen že jsme Breta nezablokovali, ještě nám nasmažil pár es, aby se odvděčil za křivdy, které si odnesl z minulých zápasů.
Po marném výkonu z prvního setu zůstala sestava překvapivě nezměněna, ale první půlka setu naznačovala, že diváci si přejí změnu nebo alespoň moje žena, tchýně a naši:-). Standa sáhl po dvoj-střídání a ještě střídání doplnil Malinou. Změna prospěla a atmosféra se na kurtu se rázem změnila a stali jsme se bojujícím družstvem a přes docela dlouhé dotahování jsme již vývoj setu nezvládli zvrátit a prohráli jsme 23:25.
Závěrečný set byl již bojovnější a ukázali jsme Budějovicím, že ten volejbal taky trochu umíme i dohromady a v koncovce, kde nám za drátky s nervama tahal hlavně rozhodčí, jsme bohužel slehli 28:26. Malina si vykoledoval žlutou za běhání po kurtu bez dresu, což si hned Medvíd zapsal hbitě do notýsku. Škoda, set jsme si zasloužili.

MFF – Plzeň 3:0
Sobota měla být naším velkým zvratem v naší nekonečné šňůře proher. Po příchodu do šatny a pohledu na Lůďu, který se sotva držel při životě a živil se rybíma očkama, jsem začal trochu pochybovat. Každopádně motivace byla z naší strany znát. V půlce rozcvičky zmizely všechny míče na balkóně a některé odráželi ještě z míst nad balkónem. V tuhle chvíli už měla Plzeň docela nahnáno!
Nastoupili jsme ve stejné sestavě, v jaké jsme skončili s Českými Budějovicemi a bylo vidět, že se to Standovi vyplatilo. Pražská bašta doplněná o pár Jihočechů soupeře v podstatě k ničemu nespustila. Lukáš měl trošku problém s motivací, proto na každé smeči visel v luku ještě dřív, než Holous vyslal nahrávku, ale jinak to všechno fungovalo. Pouze v závěru třetího setu nám nějak vypadla koncentrace, ale zápas jsme stihli relativně rychle 3:0. Přestože se jednalo o jednoznačný zápas, tak s sebou tento zápas nesl spoustu zajímavostí:
1.      Soupeř se na nás naštěstí taky připravil, takže vůbec nepodávali na Lůďu, jehož oči se v průběhu hry proměnily v rybí očka, jejichž majitel vypadal, že se drží po kupě pouze silou vůle
2.      Lůkáš to dal v rozcvičce nad balkón
3.      Máca nezklamal a trefil své oblíbené místo v plentě
4.      Holous v průběhu zápasu smečoval levou rukou, což ho v restauraci vyhecovalo k zajímavé sázce
5.      Vóda a Káda zažili první vítězné utkání v této sezóně.

Zbirak

Žádné komentáře:

Okomentovat