středa, září 18, 2002

Albeř 2002


Letosni soustredeni na Alberi okem pana Melouna.



Myslím že je na čase, abychom zúčtovali s letošní Albeří. Nejdříve bych rád zhodnotil první Mistrovství Albeře ve střižbě. Zúčastnilo se ho zhruba 80 závodníků a to pavoukovým systémem na dvě prdy. Ač před začátkem turnaje zaznívalo mnoho siláckých řečí o snadné kořisti, skutečnost byla trošku jiná. Obzvláště jinoši z volejbalového A týmu, kteří mají střižbu jako standardní rozhodovací proces většiny činností (kdo kde sedí, kdo koupí, kdo s kým, kdo vypije, atd.) a mnohdy i jako adrenalinový sport, neměli to odpoledne zrovna štěstí. Ba ani ostřílený matador Bóra, který svá jinošská léta nechal již dávno za sebou a ve stříhání by měl být zběhlý a léty prověřený, neudělal díru do světa. Skončil dokonce ještě o kolo dříve, než jeho žena, (Alena to zabalila ve druhém opravném kole) a tak musel zachránit čest rodiny Perušičů malý Ondra.
Prvním finalistou se stal Martin Plátek, nestor basketbalu, který v semifinále po boji poslal Láďu Bičíka do oprav. V opravném pavouku ale na Láďu číhal nepříjemný Mastodont (žena A), který se mu stal osudným. A tak ve finále tedy bojoval za volejbal pan Tomáš Zellerin. Ačkoliv měl již jednu porážku, s kamennou tváří hráče pokeru dvakrát za sebou porazil Martina 3:0 a stal se překvapivým, leč zaslouženým Mistrem Střihu.
Gratulujeme a těšíme se na panáky.

Další, ale tentokráte poměrně očekávaný výsledek se zrodil v prestižním fotbalovém utkání Berušky&Holous-Meloun. O této sázce již byla zmínka 18.2. Přestože, (nebo právě proto), že si Berušky zvolily přípravu pod vedením fotbalových polobohů v čele s mistrem Havlíčkem, neuspěly. Průhledná taktika „tři nebojácný v brance“ sice dělala zpočátku těžkosti, protože k Holousovu údivu „vony fakt neuhly“, ale čtvrtá  bomba nakonec náhodně prošla mezi a bylo prakticky rozhodnuto. Po poločase jim tam fouknul ještě jednoho a děvčata byla nucena otevřít hru. Sice kolem nás kroužily jak rozzuřený vosy a opticky se zdálo, že měly místy až drtivou převahu, gól nevsítily. Dvě, nebo tři tyčky a úprk několika berušek na prázdnou bránu, to bylo tak vše, na co se zmohly a tak bedna pomerančů zaslouženě připadla dvojici Holous Meloun. Ukázalo se, že páni fotbalisté nejsou schopni vymyslet vhodnou taktiku a jelikož se holky z pochopitelných důvodů nemohly od nich naučit žádné fotbalové dovednosti, je nasnadě, kdo je vlastně zodpovědný za výsledek. (A to není jisté, zda Berušky nemusely tyto „odborné“ konzultace dokonce platit.)

Meloun

PS: Jelikož se však našlo několik jedinců, kteří se mylně domnívali, že by Berušky mohly zázrakem vyhrát a dokonce na to vsadili láhev pomeranče, bylo by na čase, splatit svůj omyl. Jsou to:Jana, Evička, Pája, KJ, Zdeněk a Veverka
Správně si vsadili tito: Káda, Olda a Honza.

Žádné komentáře:

Okomentovat